Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Παραδοσιακή "Τυροπιτάρα" από την Αναστασία!


Αν οι τυρόπιττες σας αρέσουν, τότε η παραδοσιακή "Τυροπιτάρα" της Αναστασίας θα σας τρελλάνει. Απόλυτα γευστική, συνδυάζει το χειροποίητο φύλλο με το ντόπιο καρυστινό τυρί και δημιουργούν, μαζί με την τέχνη και το μεράκι της Αναστασίας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Την δοκιμάσαμε και μας άφησε τραύμα μεγάλο! Γιατί τώρα θέλουμε να την φτιάχνουμε συνέχεια. Σας φέραμε λοιπόν τη συνταγή, για να την δοκιμάσετε κι εσείς. Κι αν δεν σας πετύχει δεν πειράζει, η Αναστασία δύο βήματα είναι, πάτε ως εκεί και θα σας την σερβίρει δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου της.

Ζύμη για φύλλο
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
¾ φλυτζανιού νερό κρύο (περίπου)
Κόρν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων

Γέμιση
400 γρ. ντόπιο καρυστινό τυρί ή φέτα
200 γρ. μυζήθρα φρέσκια ή ανθότυρο
2 κ. σούπας γιαούρτι σακούλας
1 αβγό
1 κ. γλυκού κοφτό μπείκιν πάουντερ
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μέρη και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι σκεπασμένα με μεμβράνη για 30 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε κάθε ένα από τα 4 μέρη σε φύλλο στρογγυλό, ρίχνοντας λίγο κόρν φλάουρ για να μην κολλάει στην βέργα (πλάστη), όσα μεγάλο το θέλετε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Απλώνουμε στο μισό φύλλο το ¼ της γέμισης, σκεπάζουμε με το άλλο μισό και το τυλίγουμε απαλά σε σχήμα σαλιγκαριού. Τηγανίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση, για να απογειωθεί ο ουρανίσκος σας.
ευχαριστούμε www.ektos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου