Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


Το σπήλαιο της Αγ. Τριάδας απέχει πέντε χιλιόμετρα από την Κάρυστο. Πήρε το όνομά του από την εκκλησία που απέχει μόλις είκοσι μέτρα από την είσοδό του. Με το εξαιρετικής ποιότητας νερό που το διασχίζει, και εξ αιτίας του οποίου σχηματίστηκε, υδρεύεται όλη η Κάρυστος.
Φτάνοντας στη είσοδό του δεν εντυπωσιάζεσαι. Δεν μπορεί να φανταστείς το επιβλητικό θέαμα που θα συναντήσεις διασχίζοντάς το, και που θα σε συναρπάσει! Η απόσταση από την είσοδο της σπηλιάς ως το τέρμα, όπως το θεωρούμε εμείς οι απλοί επισκέπτες και όπου βρίσκεται η λίμνη, δεν είναι μεγαλύτερη από τετρακόσια μέτρα. Από εκεί και πέρα πρόσβαση έχουν μόνοι οι ειδικοί Σε πολλά σημεία το ύφος της σπηλιάς φτάνει τα εκατό μέτρα, ενώ οι διάδρομοι και οι διακλαδώσεις που συναντάμε είναι πάρα πολλές. Στη διαδρομή συναντάς πανέμορφα αλλά και περίεργα σχήματα που συνθέτουν οι πολλοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη μέση της διαδρομής συναντάμε ένα σπάνιο φαινόμενο, τον καταρράκτη! Είναι ένας καταρράκτης από τους ελάχιστους αναφερόμενους μέσα σε σπηλιά. Τελειώνουμε την μαγευτική διαδρομή φτάνοντας στη λίμνη.

Έως εκεί που έχει γίνει η εξερεύνησή του χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα.
Σε 420 μέτρα βάθος είναι το πρώτο τμήμα, και μετά από άλλα 150 μέτρα υπάρχει αίθουσα στην οποία υπάρχει καταρράκτης νερού ύψους 30 μέτρων.
Κανείς δεν γνωρίζει που τελειώνει η σπηλιά της Αγίας Τριάδας.
Κάποια ομάδα θαρραλέων σπηλαιοδυτών ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα λύσει αυτό το μυστήριο.
Φωτογραφικό υλικο :
http://fysiolatres.blogspot.com/
κείμενο :/www.evia-history.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου